Vés al contingut

Àrea lúdica al Parc Ca n’Oriol

Rubí,

2017

Espai Públic. Projecte
Autor: ACPA Ana Coello Paisatge i Arquitectura
Equip: Ana Coello, Oihana Kerexeta, Sergi Romero, Albert Cardellà
Promotor: Ajuntament de Rubí
Situació: Rubí
Superfície: 3.860 m2
Data: 2016
Col·laboradors: Francesc Xairó i Associats, Sergio Pequeño, Isaba Projects
Imatges: Beats of Light

El projecte de reurbanització dels entorns del Parc de ca n’Oriol està format per varies actuacions de diversa escala i programa funcional, entre les quals està la creació d’una zona de jocs aquàtics infantils en un dels futurs accessos.
La proposta s’integra en el context a través de la disgregació del programa en diferents plataformes de petita escala, adaptades a la topografia i enllaçades per un recorregut amb petites àrees d’estar, mentre que es crea una zona de “porta” cap a les successives fases de transformació del parc.

La fragmentació dels àmbits dona lloc a una flexibilitat d’ús i de manteniment dels jocs d’aigua, permetent també que aquests espais recollits embolicats en la vegetació puguin tenir diferents usos durant tot l’any.

La utilització d’una estructura vegetal de prat extensiu i arbrat autòcton permet a les diferents subàrees gaudir de confort en les diferents èpoques de l’any, mitjançant un baix manteniment i recursos hídrics, alhora que integren la proposta amb el paisatge circumdant.