Vés al contingut

Eix Verd Comte Borrell

Barcelona,

2023

Espai Públic, Ciutat i Territori. Obra Construïda
Autor: UTE GPO- Agence Ter- Ana Coello
Equip: Olivier Philippe, Ana Coello, Anna Mallén, Oihana Kerexeta, Pilar Llop, Marie Saalburg, Marina Daviu, Isabel Villares
Promotor: Ajuntament Barcelona. BIMSA
Situació: Barcelona
Superfície: 1.2 Ha
Data: 2023
Col·laboradors: Laboratori Materials EPSEB-UPC, Albert Cardellà
Imatges: UTE GPO- Agence Ter- Ana Coello, Kunyi Vision Design
Premis: 4º premi concurs Eixos Verds Barcelona

El projecte s’engloba dins de la transformació de l’Eixample de Barcelona en el marc del projecte Superilles o Eixos Verds. Aquesta proposta pretén reduir la mobilitat rodada de l’espai urbà i retornar part de la superfície urbana alliberada a la natura i les persones. Els Eixos Verds incorporen a l’Eixample els requeriments ambientals actuals i el valor social universal de la ciutat. Els Eixos s’organitzen al voltant dels tres ecosistemes que constitueixen la ciutat integral i integrada:

L’Ecosistema viu que multiplica la presència vegetal per proveir serveis ecosistèmics que millorin la qualitat ambiental i generar espais verds biodiversos i innovadors per als ciutadans.
L’Ecosistema social que retorna la ciutat a les persones, transformant els carrers dedicats a la mobilitat i l’eficiència (“vies”), en espais d’estada, intimitat i interacció social (“intervies”).
El sistema de serveis que garanteix la màxima eficiència urbana i l’òptim funcionament dels ecosistemes.