Vés al contingut

Jardí de Can Coll

Lliçà de Vall,

2022

Espai Públic, Ciutat i Territori, Jardí. Obra Construïda
Autor: ACPA-Ana Coello Paisatge i Arquitectura
Equip: Ana Coello, Oihana Kerexeta, Federica Mercandelli, Anna Mallén
Promotor: Ajuntament de Lliça de Vall
Situació: Lliçà de Vall
Superfície: 7.380 m2
Data: 2023
Col·laboradors: Victor Barnés, Lluís Carreras, Francesc Xairó i Associats
Imatges: ACPA, Fernando Lua

El projecte sorgeix de la voluntat del municipi d’obrir l’actual jardí nord de la Masia Can Coll, un edifici patrimonial catalogat, pel gaudir dels veïns de Lliça de Vall. La seva posició, propera al nucli urbà i en especial a la Plaça de la Vila fan possible i adient aquesta transformació.
La proposta pretén amb una intervenció molt acotada posar en valor l’arquitectura de Can Coll i dels elements vegetals existents en el jardí. Es reordena i clarifica la seva estructura, els accessos i les circulacions, per tal que pugui funcionar com un espai públic mantenint l’essència del jardí actual.

Un nou passeig arbrat recolzat en la façana nord de la masia, configura el nou espai d’estada del jardí, oferint vistes cap a les zones vegetades i la pineda. El passeig es cobreix amb una alineació d’ametllers que continua una petita alineació de fruiters existents i que vincula el jardí a la història agrícola de Can Coll. Una petita clariana envoltada d’arbres fruiters configura un espai versàtil que pot acollir esdeveniments de petita escala. Es posa en valor el bosc de pins existent, com a espai estructurador i teló de fons del jardí.