Vés al contingut

Mavoko nou barri sostenible

Nairobi, Kenia,

2012

Ciutat i Territori. Projecte
Autor: ACPA Ana Coello Paisatge i Arquitectura
Equip: Ana Coello, Salvatore Fundaro, Oihana Kerexeta
Promotor: UN-Habitat, Shelter Afrique
Situació: Nairobi, Kenia
Superfície: 22.6 Ha
Data: 2012
Imatges: ACPA

L’objectiu del nou barri de Mavoko és crear un nou barri d’habitatges assequibles i de bona qualitat per a la reubicació dels habitants dels assentaments informals de l’Àrea Metropolitana de Nairobi. El propòsit del projecte és proporcionar el màxim nombre possible d’unitats residencials i al mateix temps crear un veïnat sostenible d’ús mixt amb un alt nivell d’espais públics, instal·lacions i infraestructures. Es proposa una varietat de tipologies d’habitatge per a adaptar-se a les necessitats específiques dels futurs habitants.

Es reconeix la importància de crear espais públics de bona qualitat i per això el masterplan inclou espais públics de diferents escales i funcions: Eixos Verds, Places Veïnals, Carrers Semipeatonals, la Plaça Urbana Central i Jardins d’illa.
Es considera un aspecte important del projecte que l’evacuació d’aigües pluvials i grises es realitzi en dos sistemes separats. El sistema d’aigües pluvials s’estructura a través de sistemes de drenatge sostenibles que utilitzen solucions basades en la naturalesa.