Vés al contingut

VIA ESCÈNICA

Sant Vicenç dels Horts,

2021

Ciutat i Territori. Concurs
Autor: Agence Ter, ACPA-Ana Coello Paisatge i Arquitectura, Trazado, Cercle
Equip: Olivier Philippe, Ana Coello, Marina Daviu, Fernando Lua, Pilar Llop, Anna Mallén, Federica Mercandelli, Oihana Kerexeta, Isabel Villares
Promotor: Àrea Metropolitana de Barcelona
Situació: Sant Vicenç dels Horts
Superfície: 8.2 Ha
Data: 2021
Imatges: Agence Ter, ACPA, SBDA
Premis: 1º premi concurs

L’ordenació reconeix l’estructura del paisatge i posa en valor la riera de Cervelló. Entre les muntanyes d’Ordal i el Parc Agrari del Baix Llobregat s’estructura la vall secundària de la riera. La proposta reconeix el paisatge identitari al llarg de la riera amb una ordenació que potencia la connectivitat, l’accessibilitat i la centralitat metropolitana, com a porta per als nuclis de les muntanyes d’Ordal.

L’N‐2 es transforma en una via paisatgística, un balcó cap a la vall baixa del Llobregat, com una espina dorsal que articula diverses línies que connecten longitudinalment la vall: la via del ferrocarril, la carretera (N‐2/BV‐2002), un nou passeig per a vianants i bicicletes, el camí agrícola i el canal de la Dreta del Llobregat. El nus de Quatre Camins es planteja com una plaça-balcó que dona accés a quatre camins que porten a un barri d’usos innovadors, al Parc Agrari del Baix Llobregat, a l’estació intermodal i a la riera de Cervelló, que actua com a eix de connectivitat ecològica i social.